Példa egy jól feltett összetettebb kérdésre- és utasításra, amely jól strukturált, jól paraméterezett és jól vannak megfogalmazva a célok a mesterséges intelligenciával történő kommunikáció során.

Egy példa egy jól strukturált és paraméterezett kérdésre és utasításra, amelyek jól meghatározzák a célt a mesterséges intelligenciával (MI) történő kommunikáció során:

 1. Jól strukturált kérdés példa: Kérdés: „Melyek voltak a legnépszerűbb filmek az elmúlt évben az akció kategóriában az IMDB értékelések szerint?” Struktúra:
  • Téma: filmek
  • Időtartam: az elmúlt év
  • Kategória: akció
  • Forrás: IMDB értékelések

Ez a kérdés pontosan meghatározza a keresett információt, azaz a legnépszerűbb akciófilmeket az elmúlt évben az IMDB értékelések alapján. A struktúrált megközelítés segít az MI-nek az információk gyorsabb feldolgozásában és a releváns válasz megadásában.

 1. Jól strukturált utasítás példa: Utasítás: „Készíts egy napi teendőlistát számomra az alábbi kritériumok alapján: befejezni a bevásárlást, megírni egy blogbejegyzést a kertészkedésről és elvégezni 30 perc edzést.” Struktúra:
  • Teendők:
   1. Befejezni a bevásárlást.
   2. Megírni egy blogbejegyzést a kertészkedésről.
   3. Elvégezni 30 perc edzést.

Ez az utasítás konkrétan meghatározza az elvégzendő feladatokat és a hozzájuk kapcsolódó kritériumokat. A strukturált megfogalmazás segít az MI-nek pontosan értelmezni a feladatokat és megadni a válaszban a lépéseket.

Mindkét példa jól strukturált és paraméterezett kérdést és utasítást tartalmaz. A struktúra lehetővé teszi a pontos és hatékony kommunikációt az MI-vel, míg a paraméterek segítenek a válaszok vagy cselekvések korlátozásában, így pontosabb és relevánsabb eredményeket lehet elérni.