Konkurencia elemzés

Vizsgáljuk a versenytársak: webes megjelenéseit, termékeit, szolgáltatásaikat, áraikat, ügyfélszolgálatát, vásárlási- és fizetési lehetőségeit, kiszállítást és logisztikát. A vizsgálat eredményeként a pozitív példák átemelhetők saját gyakorlatunkba.

Konkurencia elemzés

Vizsgáljuk a versenytársak: webes megjelenéseit, termékeit, szolgáltatásaikat, áraikat, ügyfélszolgálatát, vásárlási- és fizetési lehetőségeit, kiszállítást és logisztikát. 

A kulcsszókutatás során pontosan meghatároztuk azt a néhány kulcs kifejezést ami leginkább jellemző a tevékenységünkre az organikus internetes keresések területén.

Ezeket beírva a Google keresőjébe, részletesen megvizsgáljuk a találati listákon előkelő helyeken (TOP 10) szereplő organikus (nem hirdetett) konkurens weboldalakat. Ebből tudunk következtetni a konkurencia erősségére az adott kifejezés találati listájában. 

Vizsgáljuk a versenytársak:

  • internetes megjelenéseit,
  • termékeit, szolgáltatásait, azok árait,
  • ügyfélszolgálati tevékenységét,
  • vásárlási- és fizetési lehetőségeit,
  • a kiszállítást és logisztikát,
  • alap üzleti publikus eredményeit.

Netes jelenlétükből következtetni tudunk arra, hogy melyek azok a helyek az interneten, melyeken érdemes magunknak is megjelennünk és milyen tartalmakkal, hogy a potenciális érdeklődőket magunkhoz csalogassuk. 

A vizsgálat eredményeként a pozitív példák átemelhetők saját gyakorlatunkba.

A konkurencia kutatást a fent vázolt módon elvégezzük, annak eredményéről írásos dokumentációt készítünk.

Partnereink

Szeretne többet tudni legfőbb konkurenseiről?